TLS 2023 Program (All times CST)

Friday Feb 17

FIIUay F	ED 17
9:00AM - 9:10 AM	Opening Remarks
9:15 AM - 10:45 AM (1.5 hrs)	Paper Talks 9:15 AM Texas German voices: An interdisciplinary project to collect, digitize, and archive 19th and 20th century Texas German Margaret Blevins, Verena Sauer, Jana Weiss and Hans Boas 9:45 AM A corpus stylistic approach to the Machado brothers' poetic works Hye-Yoon Chung 10:15 AM Ellipsis in English exceptive construction: A corpus-based approach
10:45 AM - 11:00 AM	Geonhee Lee and Jong-Bok Kim Break
11:00 AM - 12:15 PM (1.25 hrs)	Keynote Speech The Ashaninka Archival Collection of Gerald Weiss: Value in Legacy Documentation and Priorities in Preservation Zachary O'Hagan (California Language Archive, University of California, Berkeley)
12:15 PM - 1:00 PM	Lunch
1:15-1:45 (30 mins)	Workshop Latex for Linguists Caitie Coons and May Plumb
1:45 PM - 2:15 PM (30 mins)	Paper Talk Language, Culture, & Interfaces: Creating a cultural guide to the Iskonawa Language Collection Carolina Rodriguez Alzza

2:15 PM - 2:45 PM	Break
2:45 PM - 4:00 PM (1.25 hrs)	Keynote Speech Text - Corpus - Archive, On the creation of natural language data Danny Law (University of Texas at Austin)
4:00 PM - 4:30 PM	Break
4:30 PM - 5:30+ PM	Social at Hole in the Wall – pizza provided

Saturday, Feb 18

	77 - 02 - 0
9:00 AM - 10:30 AM (1.5 hrs)	9:00 AM The Role of Tense and Aspect in Structuring Narrative Discourse Braden Brown 9:30 AM Evaluating linguistic inferences through a pro-speech gesture Madeline Lee 10:30 AM Are there different ways TO BE?: Functions of borrowed copula-like verbs in Mexican Sign Language (LSM) Caitlin Coons, Ciara Ryan and Margaret Daniels
10:30 AM - 10:45 AM	Break
10:45 AM - 12:00 PM	Keynote Speech Design Considerations for Making Historical Sign Language Materials Accessible Ted Supalla (Georgetown University) This talk will be presented virtually. Attendees can view the talk in person in the conference room.
12:00 PM - 12:45 PM	Lunch

12:45 PM - 3:00 PM	Poster Session
(2 hrs 15 min)	Constructionalization in progress: a collostructional analysis of disappear/broken-type of verbs in verbal resultative constructions in Southern Min Tingting Hsu
	Acquisition of Reflexives in English: Evidence from Naturalistic Observation Yue Chen
	To D or not to D: Kannada as an NP language Joshua Dees
	Language-tagging system for contact language varieties: a Texas German case study Margaret Blevins
	A Head Movement Account of Possessive Adjectives in Slavic Rowan Fread
3:00-3:15 PM	Break
3:15 PM - 4:15 PM	Paper Talks
(1 hr)	3:15 PM The Evolution of Gendered-Pronoun Guidance in the Chicago Manual of Style: Engendering Skepticism Among Practitioners of Editing Holly Baker
	3:45 PM Grammatical gender and language variation in Hausa: inflection or derivation? Aminu PraiseGod This talk will be presented virtually. Attendees can view the talk in person in the conference room.
4:15 PM - 4:30 PM	Closing Remarks