TLS 2025 Schedule

Friday	
9:00 AM - 9:15 AM (15min)	Opening Remarks
9:15 AM - 11:15 AM (2hrs)	Talks
	Syntax and Semantics
	9:15 AM A Survey of Orientation in Path Verb Meanings Gabriel Gallinate
	9:45 AM Iamitive functions in Kimaragang and beyond (online) Paul Kroeger
	10:15 AM A behavioral profile analysis of two analytic causative constructions in Taiwanese Hakka Jui-Chuan Yeh and Ting-Ting Christina Hsu
	10:45 AM Tense and Aspect in Weifang (online) Pu Meng
11:15 AM - 12:30 PM (1hr 15 min)	Keynote Speech (Roumyana Pancheva) Topic: Three Structures for Cardinals
	Talk: 45 min Q&A: 30 min
12:30 PM - 1:15 PM (45 min)	Lunch Break
1:15 PM - 2:30 PM (1hr 15min)	Poster session A Comparative Approach to Clipping in Modern French and Old French Word Formation Megan Hamilton

	The Pragmatic Distribution of Personal Pronouns in Falam James Wamsley The Impact of Attitudes on Writing Accuracy and Writing Complexity Among American Learners of Arabic as a Foreign Language (online) Abdessatar Azennoud
2:30 PM - 2:45 PM (15min)	Break
2:45 PM - 5:15 PM (2hrs 30min)	Talks Cognitive & Sociolinguistics 2:45 PM Perceptions of Neopronouns Sloane Cheesebrough 3:15 PM (Cancelled) Destabilizing the model minority myth: A critical discourse analysis of metaphors in anti-Asian hate news articles Benardo Relampagos 3:45 PM Metaphor, Surreal Poem, and the Limits of Traditional Comprehension: A Cognitive Linguistics Approach Fatemeh Soleimani 4:15 PM A Cognitive Motivation of Meaning Extension: Shaping Constructional Meaning with Profiled Elements in Spatial Schemas Tingting Christina Hsu and Jui-Chuan Yeh 4:45 PM Interactive Geolinguistic Mapping: Modernizing Suzuki's Vision Through Technology (online) Hiromi Oda
5:30 PM	Social at the Hole in the Wall 2538 Guadalupe St, Austin, TX 78705

Saturday	
9:00 AM - 11:00 AM (2hrs)	Talks
	Syntax and Semantics
	9:00 AM Readings of the subtractive particle ?illa (online) Abdel-Rahman Abu Helal
	9:30 AM Event-level (Non-)Specificity: Explaining Completeness Puzzles of le1 and guo in Mandarin (online) Bowen Jiang
	10:00 AM What-so constructions in Korean Geonhee Lee
	10:30 AM Object right dislocation: Non-uniformity in syntax, semantics, and PF (online) Jarry Chuang
11:00 AM - 11:15 AM (15min)	Break (15min)
11:15 AM - 12:30 PM (1hr 15min)	Keynote Speech (Corrine Occhino) Started at the bottom, now we're here: A usage-based view of form-meaning units in ASL
	Talk: 45 min Q&A: 30 min
12:30 PM - 1:15 PM (45min)	Lunch Break
1:15 PM - 2:30 PM (1hr 15min)	Keynote Speech (Gary Lupyan) The Iconic Potential of Spoken Language: Abstraction and the Tyranny of the Specific

2:30 PM - 2:45 PM (15min)	Talk: 45 min Q&A: 30 min Break (15min)
2:45 PM - 4:45 PM (2hrs)	Talks Morphology and Phonology 2:45 PM Verbal reduplication in Iñapari Barrett Hamp 3:15 PM Prosody-constrained realizations of optionally fronted wh-constituents in Eastern Lombard Matteo Fiorini 3:45 PM Heritage speakers are not silent! (online) Omer Eren 4:15 PM Form as meaning: Ideophones in Iñapari Barrett Hamp
4:45 PM - 5:00 PM (15min)	Closing Remarks